Reuma en artrose

Door reuma of artrose kunt u last krijgen van pijn, stijfheid, vermoeidheid of verandering in uw houding. Hierdoor is het uitvoeren van dagelijkse handelingen niet meer vanzelfsprekend.

Het is belangrijk om uw gewrichten goed te beschermen. Het gaat erom dat u bij het uitvoeren van de dagelijkse activiteiten de gewrichten en spieren zodanig leert gebruiken dat het gewricht die belasting aankan. Wanneer u veel last heeft van uw gewrichten gaat u deze vaak bewust of onbewust ontzien. Of als u minder klachten krijgt gaat u uw gewrichten juist teveel belasten. Het is belangrijk om met beleid te blijven bewegen.

Wij leren u hoe u gewricht beschermende principes toe kunt passen binnen dagelijkse handelingen en tevens hoe u deze minder belastend kunt maken. Ook ondersteunen wij u om een balans te vinden in wat u doet (belasting) op een dag en wat u kunt (belastbaarheid).

Meer informatie over deze behandeling? Stel hier uw vraag en wij nemen z.s.m. contact met u op. Liever direct contact? Bel ons!

Ga terug