Dementie

Mensen met dementie worden vaak beperkt in het uitvoeren van activiteiten. Zichzelf wassen en aankleden, koffie zetten, koken, het bijhouden van de post of tuinieren zijn voorbeelden van activiteiten die niet langer vanzelfsprekend zijn. Dit komt omdat het onthouden van informatie, het plannen en aanbrengen van een logische volgorde binnen een activiteit, het omgaan met apparaten of het nemen van initiatief moeizamer gaat of niet meer lukt. Kortom, dementie heeft verstrekkende gevolgen voor zowel de persoon met dementie als voor de mantelzorger.

Tijdens de behandeling richten we ons op activiteiten uit het dagelijks leven van de dementerende en zijn mantelzorgers. Beiden staan centraal binnen de behandeling. De behandeling geschiedt volgens het EDOMAH programma (Ergotherapie bij Dementerende Ouderen en hun Mantelzorgers Aan Huis). Door gebruik te maken van oude gewoonten en routines van de persoon met dementie, de vaardigheden van de mantelzorger te vergroten en vast te stellen welke mogelijkheden er zijn om de activiteit en de omgeving aan te passen, proberen we het uitvoeren van activiteiten weer tot een succes te maken.


Meer informatie over deze behandeling? Stel hier uw vraag en wij nemen z.s.m. contact met u op. Liever direct contact? Bel ons!

Ga terug